GUARDIOLA BAALT VAN VERTREK MEGATALENT: 'IK GAF HEM NIET DE MINUTEN DIE HIJ VERDIENDE'

Pep Guardiola heeft zich op een persconferentie uitgesproken over het meespelen van Erling Braut Haaland en Kevin de Bruyne in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea. De oefenmeester van Manchester City gaat ook in op Cole Palmer, die Manchester City afgelopen zomer verliet wegens een gebrek aan kansen en nu uitblinkt bij Chelsea.

Haaland viel woensdag geblesseerd uit tegen Real Madrid en is een twijfelgeval voor de wedstrijd die aanvangt op zaterdag om 18.15u Nederlandse tijd. 'We zullen het moeten afwachten', zo zegt Guardiola. 'Erling voelde iets. Hij had een spierprobleem en kon niet verder. De dokter zei dat het een klein probleempje was en we zullen de komende uren zien hoe zich dat ontwikkelt.'

Kevin de Bruyne kan waarschijnlijk wel spelen. Hij deed tegen Real Madrid 112 minuten mee en scoorde de 1-1, wat uiteindelijk ook de eindstand was. 'Het was een zware wedstrijd van honderdtwintig minuten. Er was veel actie en een hoge intensiteit van beide kanten. Maar door het aantal wedstrijden is er nauwelijks tijd voor herstel. Het zijn mensen, geen machines.'

Guardiola over Palmer

Voor Guardiola is zaterdagavond een weerzien met Palmer, die Manchester City deze zomer voor 47 miljoen verliet voor Chelsea. Hij was in 28 wedstrijden in de Premier League goed voor 20 doelpunten en 9 assists. Guardiola geeft zichzelf de schuld van het vertrek van de middenvelder. 'Hij is een exceptionele speler, ook al toen hij hier was. Ik heb hem niet de minuten gegeven die hij misschien verdiende.'

Daarna stelt de coach zich toch iets defensiever op en legt hij de 'schuld' bij Palmer. 'Hij wilde spelen en die kans kreeg hij bij Chelsea. Dus ik begrijp volledig dat hij weg is gegaan. Twee seizoenen lang wilde hij al weg. Ik vertelde hem dat hij moest blijven. Maar uiteindelijk wilde hij zelf weg. Wat konden wij daaraan doen?''

2024-04-20T11:06:49Z dg43tfdfdgfd